Zoeken
  • De Kinderboekenconsulent

De Kinderboekenconsulent?

Bijgewerkt op: 23 feb. 2020

Hallo,


van harte welkom op mijn splinternieuwe website. Een splinternieuwe website voor een splinternieuw bedrijf. De Kinderboekenconsulent is een droom die langzaam maar zeker werkelijkheid aan het worden is. Wat is die droom precies? En wie droomt die droom?


Ik ben Marlieke Bender, geboren in Nederland, wonend in het Leuvense. Mijn boekenkast heeft altijd voor een groot deel vol kinderboeken gestaan. Boeken heb je nooit genoeg en kinderboeken zijn zeker ook voor volwassenen! Ik begon ooit met een opleiding tot creatief schrijver maar heb inmiddels een bachelor in de religiewetenschap en aan het eind van dit studiejaar (juni 2020) een master in de westerse literatuur.

Er stroomt flink wat onderwijsbloed door mijn aderen, er staan veel familieleden voor de klas in het basisonderwijs, en ik verdiep me graag in de manieren waarop kinderen leren. Ook binnen mijn studie heb ik met veel plezier vakken over jeugdliteratuur en literatuur en onderwijs gevolgd.


Kinderboeken zijn wat mij betreft een enorme bron van rijkdom. Het lezen van kinderboeken helpt op allerlei verschillende manieren bij de ontwikkeling van een kind. Als Kinderboekenconsulent wil ik mijn academische kennis op een toegankelijke manier delen via deze blogs en via workshops. Daarnaast geef ik gepersonaliseerd advies over het juiste boek voor het juiste kind. Of adviseer ik bijvoorbeeld een school over boeken rond een bepaald thema.


Bij het starten van mijn bedrijf krijg ik hulp van MijnLeuven via het BAAS-Traject. En verder is het met volle kracht en nog meer enthousiasme vooruit! Recht zo die gaat!


Stuur gerust een mail als je vragen hebt, een afspraak wil maken of advies nodig hebt! Of wie weet komen we elkaar tegen tijdens SpeurLeuven op 1 maart (www.leuven.be/speurleuven) waar ik een voorleeshoekje zal verzorgen.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven